STUDIO TOIMII

Studio TOIMII is een industrieel product ontwerpstudio uit Utrecht, opgericht door Peet de Vries in 2014. Studio TOIMII gelooft in producten die sprekend eenvoudig werken en het dagelijks leven verrijken in eenvoud. ‘Toimii’ is Fins voor ‘het werkt’.

Als studio ontwikkelen en ontwerpen we gebruiksproducten en ruimtelijke concepten. Producten voor dagelijks gebruik die intuïtief werken en aanspreken. Ruimtes die uitnodigen en inspireren. Om ieder moment te verrijken in eenvoud en verwondering. 

Dit doen we door de onderliggende behoefte van een vraag te vertalen naar een tastbaar gevoel in functie en vorm. Om zo inspirerende ideeën te realiseren en in samenwerking sprekende, duurzame oplossingen te ontwikkelen. 

In het ontwikkelingsproces werken we samen met verschillende disciplines; van beoefende ambacht tot en met digitale innovatie. We onderzoeken hoe materialen voelen, hoe kleuren passen en hoe vormen in gebruik worden ervaren. Vanuit daar ontwerpen we sterke oplossingen die intuïtief aansluiten in gebruik, met aandacht voor detail. Zodat een ontwerp blijvend werkt en verwondert.

Studio TOIMII