VEELGESTELDE VRAGEN

Kan een BAKKIE in de vaatwasser?

Ja, dat kan! BAKKIE is een porseleinen servies en kan gewoon in de vaatwasser, oven, magnetron en vriezer, als je dat zou willen.

Is een BAKKIE zonder oor wel zo handig met hete koffie?

Koffie serveer je eigenlijk niet zo heet dat je je mok niet meer kunt vasthouden. Porselein geleid, net zoals glas, de temperatuur van de inhoud van je mok, wat bij kokend water niet prettig vasthoudt. Mocht je je BAKKIE koffie graag extra heet zetten (of voor hete thee willen gebruiken), vul hem niet helemaal tot de rand of zorg dat hij al ergens op z’n plek staat om af te koelen. Een tray gebruiken kan natuurlijk altijd.

Hoe zit het precies met de levertijd van mijn bestelling?

We streven er naar je bestelling binnen 3 weken naar je op te sturen. Vanwege het productieproces en de soms beperkte voorraad lukt het ons niet altijd binnen 3 weken, maar in dat geval sturen we je een bericht. Mocht je hebben aangegeven je mok te willen afhalen bij onze studio in Utrecht dan sturen we je een bericht zodra dit kan!

Wat kost een BAKKIE?

Ieder BAKKIE wordt stuks voor stuk met de hand gegoten, bewerkt en geglazuurd. Tussendoor wordt het porselein en het glazuur in 2 fases afgebakken en bijgewerkt. Dit is een intensief en aandachtig proces, wat we bij keramisten in Utrecht laten uitvoeren, waardoor een item van BAKKIE een andere prijs heeft dan een grootschalig (veelal in Azië) geproduceerd product.

Kan ik mijn BAKKIE servies ook uitbreiden?

We zijn al een poosje bezig met het uitbreiden van de BAKKIE collectie met borden en schalen. Zodra deze leverbaar zijn zullen deze via deze website en andere verkooppunten verkrijgbaar zijn. 

Welke kleuren zijn er verkrijgbaar?

Een volledig overzicht van de huidige items en kleuren vind je in de shop, waarbij binnen iedere kleurgroep we ook werken met een lichte variatie. De weergave van de online getoonde producten kan enigszins afwijken van het uiteindelijk geleverde product. Daarnaast is het omgevingslicht van grote invloed op de kleur-waarneming van het door-en-door-gekleurde porselein.

BAKKIE servies koffie collectie wit