VEELGESTELDE VRAGEN

Wat kost een BAKKIE?

Ieder BAKKIE wordt met de hand gegoten, bewerkt en geglazuurd in Utrecht. Tussendoor wordt het porselein in 2 fases afgebakken. Dit is een intensief en aandachtig proces, en daarmee heeft een BAKKIE item een andere prijs dan een grootschalig (veelal in Azië) geproduceerd product. Inmiddels is de prijs van de BAKKIE mokken iets hoger dan voorheen, om het bestaan van BAKKIE op langere termijn door te kunnen zetten.

Kan BAKKIE in de vaatwasser?

Ja, dat kan! BAKKIE is een porseleinen servies en kan gewoon in de vaatwasser, oven, magnetron en vriezer, als je dat zou willen.

Is een BAKKIE zonder oor wel zo handig met hete koffie?

Koffie serveer je eigenlijk nooit zo heet dat je je mok niet meer kunt vasthouden. Door de temperatuur van de drank zal de temperatuur van het porselein, net als glas, ook toenemen, wat bij kokend water niet prettig vasthoudt. Mocht je je BAKKIE voor hete thee willen gebruiken, vul hem niet helemaal tot de rand of zorg dat hij al ergens op z’n plek staat om af te koelen. Of gebruik een tray voor verplaatsing.

Hoe zit het precies met de levertijd van mijn bestelling?

We streven er naar je bestelling binnen 3 weken naar je op te sturen. Vanwege het productieproces en de soms beperkte voorraad lukt het ons niet altijd binnen 3 weken, maar in dat geval sturen we je een bericht. Mocht je hebben aangegeven je mok te willen afhalen bij onze studio in Utrecht dan sturen we je een bericht zodra dit kan!

Kan ik mijn BAKKIE servies ook uitbreiden?

Sinds we begonnen zijn met het maken van BAKKIE zijn we bezig met het verbeteren en uitbreiden van de verschillende kleuren en items. Inmiddels is het grijs waarmee we begonnen wat minder blauw zodat het beter past bij de overige kleuren en ook de middelste maat koffie mok is iets breder geworden, zodat een bakkie koffie beter past.

We zijn op dit moment bezig met het uitbreiden van BAKKIE met borden en schalen. Zodra deze leverbaar zijn zullen deze via deze website en andere verkooppunten verkrijgbaar zijn. 

Welke kleuren zijn er verkrijgbaar?

Een volledig overzicht van de huidige items en kleuren vind je in de shop. We hebben de kleuren zo realistisch mogelijk vastgelegd. Echter kan de digitale weergave van de getoonde producten enigszins afwijken van het uiteindelijk geleverde product. Daarnaast is het omgevingslicht van grote invloed op de kleur-waarneming van het door-en-door-gekleurde porselein.

BAKKIE servies koffie collectie wit